Sunday, July 1, 2012

(tb) Kota Kinabalu - Part 2

DAY 2


Hari kedua breakfast cafe area2 dekat situ je, xingat nama cafe apa..makn yg biasa2, rasenye time tu dah melantak megi n mnum nescafe kat bilik..huhuuu..lepas makan kitorg smbung jalan kaki ke Pasar Kraftangan, gigih baru smpai nak shopping..hehehe..kitorg shopping 2 trip, trip ke dua esoknye plak..

Sakan...banyak kauuuu...
 Pastu balik lalu 1 pasar tu nme ap ntah.. jalan2 je kat situ.. dah penat kitorg balik bilik rehat2 lunjur kaki ape patut..

SIGNAL HILL OBSERVATION



Seterusnya kitorg menuju ke Signal Hill Observatory Tower atau pun juga dikenali sebagai Menara Pemerhati Bukit Bendera, kawasan tertinggi di Kota Kinabalu. Dari atas ni akan nampak keseluruhan Bandar Kota Kinabalu.

Gambar dari Observation Hill.
Boleh nampak laut.
Di bawah Sebelah kiri ialah Australian Place.

Kalau nak berjalan kaki kesini pon boleh, korg kene pergi kat Menara Jam Atkison nthen cari tangga utk ke atas nie..kitorg lalu je kat menara ni tak singgah pon..

MASJID BANDARAYA KK


Ini ialah Masjid Bandaraya , Likas atau di panggil Masjid Terapung.. Cantik sangat Masjid nie, tp xtau la kenapa ak tak masuk dalam ni ritu.. rase kerugian disitu.. huhuu.. kemudian teruskan lagi perjalanan, men redah jela ikot map.. kita tgk ape yg ad..

MENARA TUN MUSTAPHA


Menara Tun Mustapha ni dimiliki oleh Yayasan Sabah..datang sini mmg xde orang, rasenye mcm kereta kitorg je ad mcm org kesesatan..bila di Google baru la tau kenapa tempat ni sunyi.

Katanya bangunan ini telah dikosongkan kerana tidak selamat. Tanah di sini mendap dan menyebabkan menara ini condong. Mungkin menara ini akan dibiar kosong atau akan dirobohkan..tak tau la betul ke x, wallahualam..lagipun  org kata dulu kat sini ada restoran berputar..sayang, cantik dah bagunan ni..

Dah habis bergambar kat sini kitorg patah balik. Menyusuri jalan Tun Fuad Stephen, kitorg berhenti tepi jalan nk fefeeling amik gambar tepi laut.. :)


Sambung jalan lagi...yg ni ak dah xtahu mne hala abg ipar ak bawak, men redah2 je kot.. mcm2 tempat kitorg smpai, macam seram pon ada, tempat mcm kampung2.. ak dok terpk kawasan org asli ke dah sempadan lain..kang sesat xbalik naya je.. huhuuu.. jalan2 lg smpai petang mcm nak mghrib, cari kedai makan, memasing dah lapar time nih..

Tak tau la ape nama tempat ni..



Bersambung.....Nak makan nasi jap ;)


#KotaKinabaluDay1



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...