Monday, July 2, 2012

(tb) Kota Kinabalu - Part 3

DAY 3

KINABALU PARK 


Next day trip meredah ke Kinabalu Park, berpandukan map.. jauh jugak perjalanan, tp layan je sambil menikmati pemandangan tempat orang, nyamann.. 

Pemandangan sepanjang perjalan
Ke Kinabalu Park.

Jalan nak ke Kinabalu Park ni lebih kurang mcm nak ke Cameron gitu, tp xla seteruk Cameron yg seram2 je jalannye.. yg seramnye bg ak kabus tebal sangat... kene drive tu berhati2...

Kinabalu Park Entrance

Kinabalu Park ni terletak di Ranau, Kundasang Sabah. Ia juga tempat permulaan bg pendaki gunung Kinabalu dan sudah tentu tempat perlancongan.
Bayaran masuk kat sini hanya RM3 seorang.

Pemandangan di Kinabalu Park
Kalau ikot research ak kat blogger yg dah pergi sini, korg boleh mendaki menggunakan tangga or jalan2 guna jalan yg disediakan untuk menikmati keindahan kat sini...ataupun...jalan2 naik kereta pon boleh...heh?? Kereta pon boleh?? Waktu kitorg kat sini jalan2 jalan kaki je... uiiihhhh semput bak hanngg!! Nak balik tu gna shortcut nek tangga, tu pon jauh lg..Huhuuu..nangisss...

Sempat la kitorg guna tandas kat sini, air nye Masyaallah, sejukkk!! Mcm guna air dlm freezer.. cuci muka, hilang terus... wakakakaka..kebasss muka..oh lupa, kitorg jalan ni tbe2 hujan gerimis, maybe sbb tu lg sejuk kot..




Anyway, memang seronok sangat jalan kat sini..mcm nak repeat lagi...



#KotaKinabaluDay1
#KotaKinabaluDay2

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...