Saturday, June 30, 2012

Kota Kinabalu - Part 1

Catatan ringkas honeymon kat Kota Kinabalu Sabah, ringkas2 jela eh sebabnye waktu pergi KK pon 3 tahun yg lepas, banyak yg dah xingat ape aktivitinye.. rugi la dulu tak terus tulis dalam blog boleh buat kenangan n rujukan kann..

DAY 1

WATERFRONT KK & PASAR FILIPINO

Tiket kapal terbang g KK dah book 6 bulan awal sebelum kawen lg.. tu pon akak ak yg ofer sbb dia pon nak g..mase tu xla pk sgt nk g honeymoon nih, tp rse mcm bes je kan g jalan tempat org + dapat la merasa nek kapal terbang..hehehehe.. waktu book tu harga dlm RM200++ (AirAsia) pergi balik utk 2 org...


Flight gerak pagi dr LCCT ---> tengahari sampai dah kat KK, perjalan lebih kurang 3jam.. sampai2 sane ad org jemput, mmber abg ipar kot, dia hntar kitorg kat hotel..kitorg book budget hotel je, hotel ni mmg klakar bg aku sebab chanel tv diorg yg kawal...tgh syok2 layan citer tbe2 chanel bertukar..hahaha..hadoi laa...

Sampai hotel kitorg rehat2 dulu kemas ap yg patut sementara tggu kereta sewa sampai..lmbt la jugak kereta tu smpai, sempat kitorg tido..dah ler sewa mahal Viva je pon...huhuu.. bangun tido lapar, lepak kedai mkn bawah hotel..

Lepas Isya' mcm tu kitorg keluar balik, nak jalan dekat Waterfront KK berdekatan je dgn hotel.  Jalan kaki sebab xjauh pon, smbil jalan smbil nikmati suasana malam kat KK xla rse letih sgt..

Masa tengah nak melintas jalan nmpak uncle ni
 nek basikal bnyak lampu..
Sampai dah kat Waterfront KK

Orang kata kat Waterfront ni cantik kalau nak tgk Sunset. Rugi xdpt tgk, nama pon men redahh..waktu tu tak brape nak menggoogle sgt, tak terfikir.huhuuu.. kat depan Waterfront ni ad Hotel Le Meridian..

Pasar Sinsuran atau Pasar Filipino
Sumber : GOOGLE
Pasar malam Sinsuran sebelah Waterfront dan dekat je dgn Pasar Kraftangan atau juga dikenali sebagai Pasar Filipino, dibuka petang hingga larut malam. Terdapat beberapa kawasan seperti pasar basah, pasar kering dan warung makanan laut. Tapi kitorg xpergi pon bhgian sana.. perut pon dah lapar jd nye nk cari makanan..Warung pun banyak kat sini, xyah pening nak pilih.. ekeke..tak ingat makan ap kat sini, yg ak ingat 1st time rase rumpai laut sabah, yg mcm agar2 tu..bukannye rumpai laut yg balut sushi tu ye...xbrape reti nak makan.. huhuuu..


Bersambung....




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...