Monday, May 4, 2015

Taman Botani KL (Taman Tasik Perdana)


Semalam weols anak beranak 1st time jenjalan kat Taman Botani KL atau juga dikenali sebagai Taman Tasik Perdana.. kitorg g dlm pkol 10pg...otw ke sana jalan sangat lengang, maklumlah cuti 4 hari dr hari Jumaat ritu, memasing g balik kg or holiday agaknye..


Sampai2 sana parking penuh yg amat, pusing2 br jumpa parking.. kitorg parking dekat ngan taman permainan...Hehehe.. sebenarnye kitorg men g je, lpe bawak map..tmpat yg kitorg parking tu utk owg joging blh ler..xde ap pon yg ad pokok2 mcm kat hutan..redup je... korg kalau nak g parking la kat taman rama2 ke.. ad tram lalu boleh bawak ronda2 1 taman..

Laluan track joging.. redup je..nyaman..

Jalan suku tempat je kot, jalan punye jalan xsampai2 tasiknye..si kecik ni pulak buat hal xnak jalan n xnak duduk stroller, nak berdukung jela pulak (borin agaknye)..makanye kitorg patah balik ler..jenuh nak jalan xjmpa penghujung..


Next time nak g lagi, kalini nak g tempat yg betul menarik..yg ad air terjun, kolam ikan, taman rusa n mcm2 lagi... 

7 comments:

  1. weyy sronoknye korang g jalan2 ke taman Botani..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok weyyy..tp petih betol berjalan smbil dukung budak..hahaha

      Delete
  2. Cantik yer Taman Botani KL nie ^-^

    ReplyDelete
  3. best jejalan kat sini

    http://kucenmaster.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...