Sunday, March 22, 2015

Sannah Helwah Fatimah AzZahra

21hb Mac 2013 - Kandungan Mak dah sarat..malam semalam mak perasan ad bleeding skit je waktu buang air.. mak buat xtau n tros masuk tido.. Pagi tadi mak bangun tros ke tandas, cek semula ad bleeding lg x... Yes mmg ada... terus mak rase neves sangat seram sejuk tangan.. kluar bilik air tros bg tau abah, abah pon mcm mak...
Trus siap2 packing barang pergi chekcup kat Hospital Ampang. Sampai sane doktor bg tau bukaan dalam 3cm..kene tahan wad.

22hb - masih xde ap yg berlaku. Doktor cek masih 3cm dan mak xsakit lg nak bersalin.
, nthen doktor terpaksa bantu buka jalan mak untuk bersalin. Lepas pada itu baru mak rase sakitnye perut, sakitnya teruk mcm kne senggugut... mula2 sikit sakitnya, mangkin lame mangkin kerap sakitnye.

Lebih kurang jam 10.30 sakit mak mgkin kerap, doktor datang cek.. bukaan mak da 4cm, tros ketuban dipecahkan. Mak di bawa ke bilik bersalin. Nurse call abah suruh datang teman mak. Tapi bukan rezeki mak nak rase bersalin awak secara normal, xsmpai 10mnit abah smpai, doktor kata awak dah berak dalam perut.. nak xnak abah kne benarkan doktor bt pembedahan untuk selamatkan awak sayang..

Tepat jam 11.40mlm awak lahir kedunia.. Alhamdulillah, dalam keadaan mak separuh bius mak dpt cium awak bt pertama kalinya. Syukur yg tak terkata Allah berikan mak abah anak yg cukup sihat dan sempurna.


Fatimah Az Zahra, 

Mak berdoa dan berharap Akhlakmu secantik namamu sayang. Jadilah Anak yg Solehah, contohi Akhlak dan peribadi sahabat2 Nabi. Tunaikan solat dan ikut perintah Allah S.W.T...kerana Fatimah Az Zahra harta mak dunia Akhirat.. Insyaallah.. Amin..


Mak Abah sayang Fatimah Az Zahra..


Tuesday, March 17, 2015

Stevia Roasted Chicken...

Roasted la sangatkan... alkisah nye xde oven nak panggang2 nie, sebab teringin sangat kita panggang guna Pemanggang Ajaib jela..hihihi... Madu xde jadinye kita ganti dengan Stevia Sweetener.. letak setitis dua je... Alhamdulillah jadi dah..







Monday, March 9, 2015

Pixajoy : Mini Softcover Photobook

Yeaaayyy!! Baru tengahari tadi citer pasal ni, balik keje tadi tgk photobook kita dah sampai...loooiiked!! Puas hati hokey, kita nak print lagik...weweweweeee..








PixaJoy

Assalamualaikum...
Kita nak cerita pasal Pixajoy harini... weeee excited nak tunggu 1st Album kita sampai kat umah..heheheh
Ceritanye aritu boss xde 1 hari g meeting, keje pon semua dah settle... punyelah xtentu arahkan, ngantuk dah mmg lah..tp xkan la nak tido kan, xsenonoh sgguh la perangai tido time office hour..klu time rehat tu len cerita la....
Dah tu belek2 la henpon...belek ape pon xtau la semua di tekan2.. last2 tgk2 la gmbar yg mcm2 smpai memory pon dah low..hehehe..time tu la baru teringat nak cuci gambar2 tu semua... gambar Zahra waktu baby, gambar kahwin, gambar honeymoon, gambar g zoo...banyak ko, belum gambar raya lg..huahuahua
So time tu la mengGOOGLE cari cuci gambar online..kot kot ade kan.. semua blog dibacanye...jumpa la 1 blog ni (blog ape nama lupa dah) dia print gambar kat Pixajoy.com.my... yg best nye kat pixajoy ni ada App Mobile...so bile2 mase je korg boleh edit photo kat situ..hehehehe..
yg kat bawah skli tu kita punye, bru try print yg gambar zahra, nak tgk best ke x.Sekarang kat pixajoy photobook Mini Softcover 6"x6" RM10 ad 36page..valid sampai 15 Mac 2015 ye kawan2..hehe..

Ok lah tu je utk harini, nnt dah sampai kita tunjuk kat kawan2 ye.. ♥




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...