Skip to main content

Posts

3 tahun.....

Assalamualaikum..rase kekok pulak nak menaip, lama betul ak tak update blog. Last skali update tahun 2015, 3 tahun juga ye..huhuuu.. Sebab ak tak update lama bertaun?? Sebab nye kengkangan masa yang hadoooo.. macam biasa, mak busy uollssss, kalah menteri, hahahaha. alkisah nye memacam la, latop rosak la, bz kerja la, bz dengan family, pc rosak, bla bla bla so onnn... nak hupdate kat henpon?? henpon murahhhh, tgk scren kecik besar kecik besar je kan.. jadi nye ak berhenti jela sementara... sementara pon pejam celik pejam celik hamik kau 3 tahun.. bersawanggg!! klu rumah ni mau segala hantu jin yg tinggal.

So, nak menyembang nak bercerita pon xde idea nak kluar kan. dalam mase 3 tahun ni macam macam cerita ada, suka ada, duka semestinya adaa. Nanti kalau free dan ad idea nak menulis tu datang ak update la kat sini ye. Nie anak yang paling kecik dah bangun, ak cin cau dulu ye, bye!!


Recent posts

FREEBIES received from WOOP : DETTOL HEROES KIT

Assalammualaikum..
Pagi2 Sabtu kurier dah ketuk pintu hantar barang, buka2 rupanya DETTOL HEROES KIT dah sampai.. Alhamdulillah, seronok! Hehehe.. sebelum nak dpt ni sy kene gigih completekan missionnye dulu, boleh baca entri SINI.. Tujuan sebenar Dettol Heroes Kit ni adalah ingin bekerjasama untuk mendidik anak2 cara-cara untuk dilindungi daripada kuman melalui aktiviti-aktiviti yang mudah dan menyeronokkan.. Apa yang ada dalam kit??
1. Dettol Handwash Original 250g
2. Jam Pasir Dettol - untuk pastikan anak kita cuci tangan selama 20saat, letak kat cermin sinki ke..kalau xde cermin lekat jela kat mana, hahahaha..
3. Penanda/cop Bakteria - sebelum anak basuh tangan tanda cop ni kat tangan, pastu suruh basuh..Zahra dah guna, tp tak hilang, huhuuu.. makanya kita main cop2 kat buku..
4. Permainan Hapuskan Bakteria - untuk rekodkan setiap kali hapuskan bakteria, sehari kene hapuskan 3 bakteria.. cukup seminggu boleh lekatkan sticker kat ruang yg disediakan.
5. Sticker - untuk lekatkan kat per…

WOOP : Big Mission DUMEX MAMIL

Assalammualaikum...
Minggu lepas dapat mission dari Dumex Mamil, punya lah banyak Big Mission yg mereka bagi..Anak saya tak minum susu ni, jadinya saya tak mampu nak completekan kesemua big mission. Tapi Kit Eklusif Mamil saya minta juga, saje nak bagi Zahra rase susu mahal.. hehehehe.. tujuan buat big mission sebab nak kumpul point sebanyak yang boleh supaya boleh redeem mcm2 hadiah.. sebelum ni dah redeem Fabreze To Go 75ml 2 botol, alhamdulillah dah selamat sampai ari Khamis minggu lepas..sekarang tgh tggu redeem Hi5 backpack Mamil sampai pulak..tggu dalam masa 2 3 miggu..buat masa ni sangat puas hati dan seronok guna WOOP.my ni..hehehe

Sekian  untuk harini :)

CPUV : e-curve Doraemon (4 Jun)

Assalammualaikum..
Apabila cuti sekolah tiba, makbapak la yang paling sebuk sekali (melainkan jalan raya agak lengang) ada yg nak balik kampung, bercuti dengan keluarga dan sebagainya.. Masa ni la nak meluangkan masa dengan aktiviti menarik dengan anak-anak.
Sempena Cuti Sekolah e-Curve telah membuat pameran semua mengenai tentang DORAEMON!! Robot Kucing Biru yang paling popular di Jepun, Waaahhh!! Kartun kegemaran saya ni!!  Pameran ni bermula pada 29 Mey hingga 14 Jun, semua peringkat umur boleh datang kat sini dan dapatkan barangan DORAEMON kegemaran termasuk barangan eksklusif yang terdiri daripada Memory huggable Roti bantal, beg, alat tulis, dan barang-barang koleksi lain.. Jadi sape2 yang xtau nak g mane tu boleh bawak anak2 datang sini ye.. hehehehe