Monday, June 8, 2015

FREEBIES received from WOOP : DETTOL HEROES KIT


Assalammualaikum..

Pagi2 Sabtu kurier dah ketuk pintu hantar barang, buka2 rupanya DETTOL HEROES KIT dah sampai.. Alhamdulillah, seronok! Hehehe.. sebelum nak dpt ni sy kene gigih completekan missionnye dulu, boleh baca entri SINI.. Tujuan sebenar Dettol Heroes Kit ni adalah ingin bekerjasama untuk mendidik anak2 cara-cara untuk dilindungi daripada kuman melalui aktiviti-aktiviti yang mudah dan menyeronokkan.. Apa yang ada dalam kit??

1. Dettol Handwash Original 250g

2. Jam Pasir Dettol - untuk pastikan anak kita cuci tangan selama 20saat, letak kat cermin sinki ke..kalau xde cermin lekat jela kat mana, hahahaha..

3. Penanda/cop Bakteria - sebelum anak basuh tangan tanda cop ni kat tangan, pastu suruh basuh..Zahra dah guna, tp tak hilang, huhuuu.. makanya kita main cop2 kat buku..

4. Permainan Hapuskan Bakteria - untuk rekodkan setiap kali hapuskan bakteria, sehari kene hapuskan 3 bakteria.. cukup seminggu boleh lekatkan sticker kat ruang yg disediakan.

5. Sticker - untuk lekatkan kat permainan Hapuskan Bakteria.

6. Sticker Cermin - lekatkan sticker "Jadilah Hero Cucian Tangan Dengan 7 Langkah" dekat tempat mudah anak2 basuh tangan. Supaya mereka ingat dengan mudah cara basuh tangan dengan betul.

Sunday, June 7, 2015

WOOP : Big Mission DUMEX MAMIL


Assalammualaikum...

Minggu lepas dapat mission dari Dumex Mamil, punya lah banyak Big Mission yg mereka bagi..Anak saya tak minum susu ni, jadinya saya tak mampu nak completekan kesemua big mission. Tapi Kit Eklusif Mamil saya minta juga, saje nak bagi Zahra rase susu mahal.. hehehehe.. tujuan buat big mission sebab nak kumpul point sebanyak yang boleh supaya boleh redeem mcm2 hadiah.. sebelum ni dah redeem Fabreze To Go 75ml 2 botol, alhamdulillah dah selamat sampai ari Khamis minggu lepas..sekarang tgh tggu redeem Hi5 backpack Mamil sampai pulak..tggu dalam masa 2 3 miggu..buat masa ni sangat puas hati dan seronok guna WOOP.my ni..hehehe


Sekian  untuk harini :)

Thursday, June 4, 2015

CPUV : e-curve Doraemon (4 Jun)

Google

Assalammualaikum..

Apabila cuti sekolah tiba, makbapak la yang paling sebuk sekali (melainkan jalan raya agak lengang) ada yg nak balik kampung, bercuti dengan keluarga dan sebagainya.. Masa ni la nak meluangkan masa dengan aktiviti menarik dengan anak-anak.

Sempena Cuti Sekolah e-Curve telah membuat pameran semua mengenai tentang DORAEMON!! Robot Kucing Biru yang paling popular di Jepun, Waaahhh!! Kartun kegemaran saya ni!! 
Pameran ni bermula pada 29 Mey hingga 14 Jun, semua peringkat umur boleh datang kat sini dan dapatkan barangan DORAEMON kegemaran termasuk barangan eksklusif yang terdiri daripada Memory huggable Roti bantal, beg, alat tulis, dan barang-barang koleksi lain.. Jadi sape2 yang xtau nak g mane tu boleh bawak anak2 datang sini ye.. hehehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...